Over mij...


Hallo, ik ben Els, en heb je contact via mail of maak je een afspraak in de online-agenda voor een consult, ik ben degene bij wie je terecht komt. En omdat ik het zelf ook altijd fijn vind te weten met wie ik contact heb - hier een stukje over mij.

Zoals zovelen heb ook ik in het verleden niet genoeg naar mijn innerlijke stem geluisterd en mijn eigen belangen te vaak ondergeschikt gemaakt aan die van anderen. Maar tegelijk heeft dit mij uiteindelijk de weg gewezen naar het beter weten wie ik wél diep van binnen ben, wat bij míj past, wat ik wel en ook wat ik niet meer wil. De bloesems hebben mij hier enorm bij geholpen!

Werk: eigenlijk durf ik het bijna geen "werk" te noemen... zo ontzettend veel plezier en voldoening haal ik eruit! Waar gewenst combineer ik bachbloesem- met hypnotherapie en waar nodig kan er ook nog aangevuld worden vanuit mijn kennis als orthomoleculair voedingscoach. Het mooie aan deze drie vind ik dat er heel fijne combinaties mee te maken zijn die elkaars werking juist versterken. Ik vind het steeds weer heel bijzonder als mensen mij toe durven te laten in een kwetsbaar stukje in hun leven en dankbaar om de resultaten die we samen bewerkstelligen.

Mijn praktijk voer ik in Budel, even onder Eindhoven.

Gelukkige momentjes;
zitten voor mij vooral in de kleine dingen des levens. Een blik van verstandhouding. Een onverwachte openheid. Het handje van een kleinkind dat vol vertrouwen in de mijne glijdt.... Stil genieten van een zonsondergang met mijn lief, mijn maatje, Gerard.. Ik ben iemand die graag de verbinding zoekt en er is weinig menselijks dat ik vreemd vind. 

Moeilijke momenten in mijn leven waarin de bloesems voor mijzelf van onschatbare waarde waren... dan denk ik toch aan de jaren als alleenstaand moeder met alles wat ik daarin tegen kwam.... aan de intens verdrietige periode dat binnen enkele weken tijd mijn toenmalig geliefde en mijn vader plotsklaps overleden. Hoe de grond dan even totaal onder je voeten vandaan glijdt. Toch lijken het steeds weer de "doorleefde" ervaringen die je vormen tot wie je bent.

Sleutelmomenten een keerpunt in mijn leven was voor mij een BDE in '90 welke diep ingreep op mijn totale Zijn. Erover praten vond ik moeilijk. Terug naar wie ik daarvoor was, bleek onmogelijk. Vele boeken (zoals van Kübler-Ross) verslond ik en jaren later las ik "Eindeloos Bewustzijn" van cardioloog Pim van Lommel. Een feest van herkenning! En vooral fijn: het stukje wetenschappelijke onderbouwing, waar ik zo van houd. 

Wat ik hiervan onder andere leerde is dat alles en iedereen als onderdeel van een groter geheel met elkaar is verbonden. De kwantumfysica, het wetenschappelijk bewezen feit dat alle materie op cel-niveau voor meer dan 99% (!!) uit energie bestaat.... (dus ook wijzelf)... en tegelijk dat we als observatoren (met alles wat we waarnemen, voelen, denken) persoonlijk betrokken zijn bij het creëren van onze realiteit.... Dit is iets dat me enorm fascineert..


Dr. Bach

Zonder Dr. Bach geen bachbloesems. Ik heb diep respect voor de puurheid van deze man.
Dr Bach (ook uitvinder van belangrijke nosoden in de homeopathie) is degene die ontdekte dat als een bepaalde "frequentie/ trilling/energie"... (in dit geval de energie vanuit bepaalde bloesems, opgevangen in bronwater) de energie van een menselijke emotie lang genoeg aanraakt, het deze stimuleert tot een optimaal functioneren. 

 

Dit boekje kocht ik begin jaren '90 Het is een eerste uitgave van Het werk van Dr. Bach.
Het heeft mij jaren vergezeld, als inkijkexemplaar als ik op gezondheidsbeurzen stond, en is ook in mijn praktijk door zowel cliënten als door mijzelf zo vaak doorgebladerd dat het, zoals je ziet, inmiddels de nodige gebruikerssporen vertoont. Wat het voor mij alleen maar dierbaarder maakt!